Clubinformatie

De Nederlandse Vereniging van Angorakonijnen heeft zich altijd tot doel gesteld de belangen te behartigen voor de drie angora rassen en zijn fokkers en liefhebbers. De laatste jaren heeft de vereniging, doordat er ontzettend veel langharige konijnen worden gefokt en worden aangeboden via het internet, een belangrijk voorlichtende rol gekregen. U kunt bij ons terecht voor informatie, vragen, verzorgingsboekje, foto’s en natuurlijk een lidmaatschap van onze vereniging.

De vereniging probeert zoveel mogelijk uw vragen te beantwoorden maar het is onmogelijk om te bemiddelen voor nieuwe tehuizen voor afgestane en gevonden langharige konijnen. De konijnen die worden gefokt door de fokkers die aangesloten zijn bij onze vereniging zijn allemaal voorzien van een tatoeage nummer in het linker en rechter oor. Hierdoor kunnen wij de fokker traceren en zullen er alles aan doen om te bemiddelen om de angora te plaatsen.

De vereniging distantieert zich van buitenlandse praktijken zoals het plukken van de angora. Het enige wat onze vereniging kan doen is het voorlichting geven hoe in Nederland het angorakonijn wordt gehouden en verzorgd.

In Nederland worden angorakonijnen alleen geknipt of geschoren.